DISTRIBUIȚI
ata.gov.al

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat puterile străine împotriva unei intervenţii în criza care a cuprins Belarus după alegerile contestate de pe 9 august, relatează dpa, scrie agerpres.

În ceea ce priveşte anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin că pregăteşte o forţă de poliţie de rezervă pentru a-l susţine pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko în caz de nevoie, Merkel a afirmat: „Sper că o astfel de forţă nu va fi desfăşurată”.


Citește și : Opoziţia din Belarus consideră inadmisibilă crearea unei forţe de poliţie de rezervă de către Rusia

Cancelarul german a cerut ca demonstranţii din Belarus să poată protesta „independent, fără amestec extern din partea niciunei părţi” şi a subliniat importanţa respectării suveranităţii ţării.

În acelaşi timp, Merkel a spus a vineri că este important să se continue dialogul cu Rusia, în pofida tensiunilor curente legate de Belarus şi de presupusa otrăvire a opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, care este în prezent tratat într-un spital din Berlin, relatează Reuters.

Citește și : Trump acceptă nominalizarea drept candidat pentru un nou mandat la Casa Albă

„Trebuie să continuăm să discutăm”, a spus ea în cadrul conferinţei de presă, adăugând că Rusia este un jucător strategic important în lume.