DISTRIBUIȚI
afp

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că se simte bine, la două zile după ce a fost văzută tremurând joi la un eveniment public, pentru a doua oară în luna aceasta, fapt ce a generat îngrijorări cu privire la starea sănătăţii sale, potrivit dpa, scrie agerpres.

„Sunt sigură că, la fel cum a apărut aceasta reacţie, aşa va şi dispărea”, a afirmat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă în marja summitului G20 de la Osaka (Japonia).


Citește și : Ford va reduce numărul uzinelor din Europa până la sfârşitul anului 2020

Merkel, în vârsta de 64 de ani, a fost întrebată de jurnalişti dacă ar putea explica accesele sale de tremurat
şi daca a consultat un medic în această problemă.

„Nu am nimic special de declarat.Mă simt bine”, a răspuns laconic cancelarul german.

Joi, cu câteva ore înainte de a se îmbarca pentru summitul G20 de la Osaka, Angela Merkel a fost văzută tremurând în timpul unei ceremonii desfăşurate la reşedinţa oficială a preşedintelui Frank-Walter Steinmeier în timpul depunerii jurământului de noul ministru al justiţiei, Christine Lambrecht. Merkel a avut un acces de tremur de circa două minute, timp în care nu înceta să-şi încrucişeze braţele.

Cu o săptămână înainte, Merkel a fost văzută tremurând în timpul ceremoniei de primire a noului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, la Berlin. Ea a spus mai târziu că nu se hidratase suficient în condiţii de temperaturi ridicate.

Citește și : UE a ajuns la un acord comercial cu naţiuni din America de Sud

Două ziare germane, Stuttgarter Zeitung şi Stuttgarter Nachrichten, citau vineri surse guvernamentale care descriau starea cancelarului ca fiind de natură „psihologică”.