DISTRIBUIȚI

Cinci persoane au murit în urma unui atac asupra unui vehicul al talibanilor care transporta o echipă medicală, potrivit Reuters, informează mediafax.

Un atac asupra unui vehicul în vestul Afganistanului a ucis joi cinci membri ai personalului medical angajat de forțele de securitate talibane, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.


Citește și: Kremlinul acuză Ucraina că a primit ORDIN de la americani să se retragă de la negocieri

„În această dimineață, bărbați înarmați necunoscuți au atacat un … vehicul care transporta personal medical din Corpul 207 al armatei Al-Farooq”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Enayatullah Khowrazmi, referindu-se la o unitate militară talibană cu sediul în provincia vestică Herat.

De asemenea, mai mulți angajați au fost răniți în atac, a adăugat purtătorul de cuvânt.

De la preluarea controlului asupra țării în 2021, talibanii spun că s-au concentrat pe restabilirea securității în această națiune devastată de război. Cu toate acestea, în ultimele luni au avut loc o serie de atacuri, iar Organizația Națiunilor Unite a constatat că securitatea se deteriorează.

În orașul Herat, situat în vestul țării, o explozie de mari proporții a avut loc în septembrie în apropierea unei moschei, ucigând 18 persoane, inclusiv un cleric pro-taliban, iar în iulie, un atac asupra unui vehicul al Corpului Al-Farooq 207 a ucis doi membri ai forțelor de securitate.

Citește și: Guvernul german spune că ambele conducte ale Nord Stream 2 au fost afectate de explozii

Mai multe atacuri au avut loc și la Kabul, inclusiv o explozie în această lună care a lovit o moschee din apropierea complexului puternic fortificat al Ministerului de Interne, ucigând patru persoane și rănind 25.