DISTRIBUIȚI
Pharmaceutical Technology

Carantina în care s-au aflat membrii guvernului polonez care au participat la cea mai recentă şedinţă de cabinet alături de un coleg depistat pozitiv cu coronavirus a fost ridicată după ce testele efectuate acestora au ieşit negative, a declarat marţi Lukasz Szumowski, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Rezultatele grupului de persoane care au participat la acel consiliu de miniştri (de pe 10 martie) sunt negative’, a informat Szumowski, într-o declaraţie de presă.


Citește și : Belgia a descoperit un anticorp care OMOARĂ coronavirusul

El a precizat că ‘procedurile au fost urmate şi carantina a fost ridicată’.

Luni, ministrul polonez al mediului, Michal Wos, a anunţat că a fost testat pozitiv după ce a venit în contact cu un lucrător forestier care se dovedise a fi bolnav. Ministrul în vârstă de 29 de ani a precizat că se simte bine.

Miniştrii care au participat la acea şedinţă de cabinet au fost plasaţi imediat în carantină şi testaţi pentru noul coronavirus.

Nouă dintre cei 24 de miniştri au lipsit de la şedinţa respectivă, între care premierul Mateusz Morawiecki şi ministrul sănătăţii, Lukasz Szumowski.

Citește și : STARE de URGENȚĂ în Rio de Janeiro şi Sao Paulo

Marţi dimineaţă, preşedintele Andrzej Duda a amânat, probabil pentru miercuri, o şedinţă de guvern la care urmează să se discute măsuri de sprijin pentru economie.

Polonia a interzis accesul străinilor pe teritoriul său, suspendând transporturile internaţionale şi închizând universităţile şi şcolile pentru a limita pandemia.