DISTRIBUIȚI
Yahoo News UK

Membrii familiei regale a Marii Britanii îşi reiau îndatoririle oficiale obişnuite în condiţiile în care perioada de doliu regal în amintirea reginei Elisabeta a II-a s-a încheiat, relatează marţi dpa, potrivit agerpres

Steagurile de la reşedinţele regale au fost coborâte în bernă până la ora 08:00 (07:00 GMT) marţi, când au fost din nou arborate, în timp ce William şi Kate, care poartă noul titlu de prinţ şi prinţesă de Wales, vor merge în vizită în Ţara Galilor pentru prima dată de la preluarea noilor titulaturi.


Citește și : Rusia vrea să folosească rubla digitală în tranzacţiile cu China

După decesul reginei pe 8 septembrie, familia regală a îndeplinit sarcini oficiale numai atunci când a fost necesar, iar membrii săi au purtat haine de culoare neagră atunci când au ieşit în public în semn de respect.

Începând de marţi, ei îşi vor relua îndatoririle oficiale obişnuite după încheierea perioadei de doliu de şapte zile.

William şi Kate vor merge marţi în Ţara Galilor, vizitând mai întâi Holyhead în Anglesey, North Wales, şi călătorind apoi la Swansea, în sud-vestul Ţării Galilor.

Ultima vizită oficială pe care cuplul a făcut-o în Ţara Galilor a fost în calitate de duce şi ducesă de Cambridge, la Castelul Cardiff în iunie, unde au aveau loc repetiţii pentru concertul cu ocazia Jubileului de Platină al reginei.

Regele Charles al III-lea a îndeplinit o singură îndatorire oficială în timpul perioadei de doliu regal, discutând joi seara la telefon cu ministrul de Finanţe britanic, Kwasi Kwarteng.

Citește și : Rusia deschide un centru de recrutare chiar la frontiera cu Georgia

Charles a călătorit în Scoţia la scurt timp după înmormântarea reginei şi ar putea rămâne la locuinţa sa din Birkhall până la începutul lunii octombrie, urmând tradiţia stabilită de regina Elisabeta.