DISTRIBUIȚI
BloombergQuint

Directorul Autorităţii portuare şi maritime din provincia iraniană Hormuzgan, Allahmorad Afifipour, a declarat pentru un post iranian de televiziune că membrii echipajului de la bordul petrolierului britanic capturat de autoritățile iraniene sunt în siguranță, potrivit Reuters, scrie mediafax.

„Toți cei 23 de membri ai echipajului sunt în siguranță, sunt sănătoși și se află în portul Bandar Abbas”, a declarat acesta.


Citește și : Manifestație proguvernamentală la Hong Kong

Între timp, compania suedeză Stena Bulk, care deține nava, a anunțat că pregătește o solicitare oficială către autoritățile iraniene pentru ca reprezentanții săi să poată să ia legătura cu membrii echipajului. Persoanele aflate la bordul petrolierului provin din India, Letonia, Filipine și Rusia.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Citește și : Mii de oameni au cerut pe străzile Moscovei alegeri locale libere

Autoritățile britanice au transmis că nu au reușit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” și are 23 de persoane la bord.