DISTRIBUIȚI
AFP

Prima doamnă a SUA, Melania Trump, va susţine un discurs în a doua seară a Convenţiei naţionale republicane de marţi, informează dpa , potrivit agerpres.

Soţia preşedintelui SUA şi alţi vorbitori sunt aşteptaţi să urmeze principalele teme ale zilei precedente: apărarea lui Donald Trump şi atacarea rivalilor democraţi.


Citește șl: Discuţii ‘constructive’ între Iran şi AIEA

 

Prima doamnă ar urma să susţină discursul serii din grădina de trandafiri a Casei Albe, alimentând criticile că Trump foloseşte proprietatea federală în campania sa electorală.

Discursul ei de la Convenţia republicană din 2016 a fost marcat de acuzaţii de plagiat în privinţa unor replici care par scoase dintr-un discurs din 2008 al fost prime doamne, Michelle Obama.

Secretarul de stat american Mike Pompeo intenţionează şi el să susţină un discurs la convenţie marţi.

Decizia sa de a vorbi la convenţia republicană a fost criticată, întrucât Pompeo susţine acest discurs în timpul unei vizite oficiale în Orientul Mijlociu în calitate de şef al diplomaţiei americane, iar membrii de rang înalt ai cabinetului stau departe de obicei de evenimente partizane în timpul exercitării funcţiei.

Doi dintre copiii lui Trump ar urma să susţină şi ei discursuri în această seară, care are ca temă „land of opportunity” (tărâmul oportunităţilor).

Preşedintele însuşi urmează să vorbească în fiecare seară a convenţiei republicane şi totul va culmina cu discursul de acceptare a nominalizării de joi.

Citește șl: Pompeo a plecat spre Sudan, la bordul ‘primului zbor oficial direct’ între Tel Aviv şi Khartoum

După ce a fost nominalizat din nou oficial pentru funcţia de preşedinte luni, Trump a avut o apariţie neprogramată la convenţia din Carolina de Nord. Decizia a fost una în contrast cu Convenţia naţională democrată, care s-a desfăşurat în mare parte în mediul online.

Trump este depăşit de Joe Biden în sondajele naţionale în toate statele cheie, astfel că va fi crucial pentru republicani să vină cu argumente convingătoare că numai ei pot reconstrui economia şi gestiona coronavirusul, comentează Reuters.