DISTRIBUIȚI
Pinterest

Casa Albă a ţinut să facă luni clarificări în legătură cu o declaraţie a preşedintelui Donald Trump, care a spus anterior că soţia sa, Melania Trump, s-ar fi întâlnit în secret cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, potrivit dpa, scrie agerpres.

În cursul unei conferinţe de presă, Trump a spus că Prima Doamnă a SUA a ‘făcut cunoştinţă cu Kim Jong Un’.


Citește și : Boris Johnson: Iranul are ocazia să reia dialogul și să înceteze comportamentul distrugător din regiune

Într-o declaraţie, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a declarat că Trump ‘se confesează soţiei sale în multe probleme’, inclusiv în ceea ce priveşte relaţia sa cu Kim. ‘Şi cu toate că Prima Doamnă nu s-a întâlnit cu el, preşedintele (american) are senzaţia că a ajuns şi ea să-l cunoască’, a afirmat reprezentanta Casei Albe.

Clarificarea intervine în contextul în care regimul nord-coreean a lansat o nouă serie de teste cu rachete în ultimele luni, cel mai recent test datând de sâmbătă, când Coreea de Nord a lansat două rachete în mare în largul coastei de est a ţării.

Washingtonul şi Phenianul încearcă în prezent să relanseze negocierile intrate în impas asupra programului nuclear nord-coreean şi a sancţiunilor economice instituite împotriva Coreei de Nord.

Trump şi Kim s-au întâlnit în iunie în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei (DMZ) şi au convenit reluarea discuţiilor.

Citește și : Trump consideră că BoJo va fi un premier foarte bun: ‘Am așteptat șase ani să devină prim-ministru’