DISTRIBUIȚI
AFP

Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, s-a exprimat luni împotriva hărţuirii pe internet, una dintre priorităţile sale, în timp ce soţul său, Donald Trump, şi-a început ziua cu salva obişnuită de postări acerbe pe Twitter, relatează AFP. potrivit agerpres.

„S-o recunoaştem: majoritatea copiilor conştientizează mai bine avantajele şi capcanele reţelelor de socializare decât unii adulţi”, a declarat Melania Trump cu ocazia unui colocviu prind hărţuirea în mediul cibernetic desfăşurat la Maryland.


Citește și : Cecenia: Serie de atacuri împotriva poliţiei, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic

Reţelele de socializare „pot fi folosite în numeroase feluri pozitive, dar pot fi de asemenea sursă de distrugere dacă sunt prost folosite”, a adăugat Prima Doamnă, ale cărei intervenţii publice au fost rare de la venirea sa la Casa Albă.

După ce a atacat deja de duminică pe Twitter ancheta privind ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA, spunând că este „mccarthy-ism de cea mai joasă speţă”, Donald Trump şi-a reluat luni diatribele, calificându-i pe anchetatori drept ‘ruşine naţională!’.

„Le face plăcere să distrugă vieţile unor oameni şi refuză să ancheteze adevărata corupţie din tabăra democrată”, a denunţat preşedintele american, care i-a calificat de asemenea pe anchetatorii procurorului special Robert Mueller drept ‘huligani democraţi’.

Citește și : Talibanii au eliberat 144 dintre pasagerii răpiţi în cursul dimineţii în nordul Afganistanului

Trump l-a calificat ulterior pe John Brennan, într-o altă postare pe Twitter, drept „cel mai slab director al CIA din istoria ţării noastre”.

Preşedintele american a decis săptămâna trecută să îi retragă accesul la informaţii confidenţiale fostului şef al CIA, extrem de critica la adresa sa.