DISTRIBUIȚI

Fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev a declarat, luni, că producţia militară rusă de arme şi echipamente este în creştere, transmite CNN, scrie news.ro .

Anunţul a fost făcut într-o declaraţie pe canalul său Telegram.


Medvedev, un aliat fidel al preşedintelui rus Vladimir Putin, a reacţionat la rapoartele recente ale analiştilor occidentali din domeniul apărării care sugerează că Rusia este în criză de rachete şi vehicule blindate de care are nevoie pentru a-şi continua invazia în Ucraina.

Citește și : Rishi Sunak va fi numit oficial premier al Regatului Unit marţi

„Citind analizele inamicilor, am întâlnit în mod repetat declaraţii potrivit cărora echipamentele militare şi armele din Rusia se vor epuiza în curând. Ca şi cum totul a fost deja epuizat”, a declarat Medvedev.

 „Nu speraţi! Producţia de arme şi echipamente speciale este în creştere, de la tancuri şi tunuri la rachete de înaltă precizie şi drone. Aşteptaţi!”, a adăugat el.

Medvedev a adăugat că, luni, în urma instrucţiunilor date de Putin, a avut loc o verificare de control a producţiei de tancuri la corporaţia Uralvagonzavod din Nijni Tagil, care este cel mai mare producător rus de vehicule blindate.

„Au fost discutate aspecte legate de accelerarea livrării de echipamente către trupe pentru a fi utilizate în timpul operaţiunii militare speciale”, a mai declarat Medvedev. 

Citește și : Comisia Europeană lansează un nou instrument pentru a recunoaşte ştirile false, inclusiv propaganda rusă