DISTRIBUIȚI

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a atacat vineri pe miile de ruşi care au fugit din ţară pentru a evita să lupte în Ucraina, calificându-i drept „trădători laşi”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Rusia este „mai puternică şi mai curată” fără ei, a scris el pe reţeaua Telegram, cu ocazia Zilei Unităţii Ruse, o sărbătoare introdusă de preşedintele Vladimir Putin în 2015 pentru a celebra o victorie din 1612 asupra forţelor de invazie poloneze.


Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

„Am fost abandonaţi de oameni speriaţi, cărora le pasă numai de ei. Trădători laşi şi dezertori lacomi care au fugit spre ţinuturi îndepărtate, lăsându-şi oasele să putrezească în străinătate”, a mai spus Medvedev, un apropiat al lui Putin.

Zeci de mii de ruşi au fugit din ţară când preşedintele Vladimir Putin a lansat războiul împotriva Ucrainei la 24 februarie.

Un al doilea val a plecat când preşedintele Vladimir Putin a anunţat o mobilizare a 300.000 de rezervişti la 21 septembrie.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

De când Kremlinul a trimis trupe în Ucraina, Dmitri Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a avut numeroase mesaje tot mai antioccidentale pe reţelele de socializare.

Medvedev, care a fost preşedinte între 2008 şi 2022, apoi premier din 2012 până în 2020, este în prezent vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.