DISTRIBUIȚI
Reuters

Mâna dreaptă a lui Putin aruncă mărul otrăvit spre România. Dmitri Medvedev: Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă prin crearea „noii Românii Mari” , informează mediafax.

„Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani(…) Dar există o altă cale de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a declarat fostul preşedinte rus, un apropiat al actualui preşedinte Vladimir Putin.


Citește și : Noul concept strategic al NATO reflectă preocupările legate de China

El a acuzat”politicienii români că „fac dansuri politice în jurul Moldovei”.

„Prima şedinţă comună a parlamentelor moldovean şi român a fost finalizată prin faptul că legislatorii au dansat ţinându-se de mână. A părut destul de amuzant”, a spus Medvedev. „Cu toate acestea, consecinţele pot fi mult mai puţin amuzante.”.

Dmitri Medvedev a făcut referire la şedinţa comună a Parlamentelor României şi Moldovei ce a avut loc săptămâna trecută. Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României s-au reunit în şedinţă comună, iar la finalul şedinţei a fost adoptată o Declaraţie comună a celor două Legislative.

Preşedintele Republicii Moldova a deschis şedinţa comună care a avu loc la Chişinău la o zi după ce Moldovei i-a fost acceptat statutul de candidat la Uniunea Europeană.

„De-a lungul existenţei noastre, istoria ne-a pus la multe încercări. Multe dintre ele au fost în calea dezvoltării şi atingerii aspiraţiilor noastre de pace şi prosperitate şi au îngreunat evoluţia Republicii Moldova. Cea mai recentă dinre ele este acest război crunt şi nedrept de la graniţa noastră răsăriteană, care a mplificat multe dintre problemele sistemice ale Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu, în deschiderea şedinţei celor două parlamente.

Citește și : Statele Unite oferă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

 

Maia Sandu a spus că în ciuda greutăţilor, moldovenii s-au strâns în jurul valorilor precum viaţa, libertatea, democraţia şi au respect pentru umanitate.

Din partea Parlamentului României au fost prezenţi preşedinţii celor două camere – Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, precum şi liderii de grup, şefii de comisii şi parlamentari de la toate partidele politice parlamentare de la Senat şi Camera Deputaţilor.