DISTRIBUIȚI

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a condamnat din nou ajutorul occidental acordat Ucrainei, ameninţând că va continua atacurile în cazul unor noi livrări de arme, a declarat el într-un interviu acordat jurnalistei Nadana Fridrikhson pentru Reuters, publicat sâmbătă , scrie news.ro.  

„Toată Ucraina care rămâne sub jugul Kievului va arde”, a spus el.


Departe de a-i împinge pe ruşi înapoi, noile transporturi occidentale ar avea efectul opus, potrivit prietenului apropiat al lui Putin.

Citește și : Biden subliniază necesitatea respectării regulilor convenite pe Esplanada Moscheilor

Fridrikhson l-a întrebat pe Medvedev, care, în calitate de vicepreşedinte al Consiliul de Securitate, a devenit unul dintre cei mai agresivi lideri pro-război din Rusia, dacă utilizarea de arme cu rază mai lungă de acţiune ar putea forţa Rusia să negocieze cu Kievul.

„Rezultatul va fi exact opus”, a răspuns Medvedev, comentarii pe care Fridrikhson le-a postat pe canalul ei de Telegram.

„Doar moraliştii, destul de numeroşi de la Casa Albă şi din Capitală, pot gândi astfel”, a asigurat el.

Pentagonul a spus, vineri, că, o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei, a fost inclusă în pachetul de ajutor militar de 2,175 miliarde de dolari.

Odată cu marcarea unui an de la începutul invaziei la 24 februarie, forţele ruse au fost cu un pas în urmă în ultimele opt luni şi nu controlează pe deplin niciunul dintre cele patru provincii ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei.

Citește și : Trei români au murit într-un grav accident petrecut în Slovenia