DISTRIBUIȚI
Shutterstock.com

Un medic tanzanian care lucra în Uganda și care a contractat Ebola a murit, fiind primul lucrător din domeniul sănătății ucis de boală în ultimul focar de epidemie din țară, a declarat sâmbătă ministrul ugandez al sănătății, citat de Reuters , informează mediafax.

„Regret să anunț că am pierdut primul nostru medic, dr. Mohammed Ali, un bărbat de 37 de ani, cetățean tanzanian”, a scris pe Twitter ministrul sănătății, Jane Ruth Aceng.


Citește și : ALERTĂ la Bruxelles! Un plic cu pudră albă a fost găsit la sediul Comisiei Europene

Ea a precizat că Ali a fost testat pozitiv la Ebola pe 26 septembrie și a murit în timp ce primea tratament la un spital din Fort Portal, un oraș situat la aproximativ 300 de kilometri vest de capitala Kampala.

Autoritățile din această națiune din estul Africii au anunțat apariția febrei hemoragice mortale pe 20 septembrie, declanșând temeri privind o criză majoră de sănătate în această țară care are 45 de milioane de locuitori.

Nu există niciun vaccin pentru tulpina sudaneză a bolii aflată la originea ultimelor infecții din Uganda.

Ministerul Sănătății a declarat vineri, înainte de moartea lui Ali, că boala a infectat până acum 35 de persoane și a ucis șapte.

Citește și : Turcia vrea să trimită mai multe arme Ciprului de Nord

Ali se număra printre cei șase lucrători din domeniul sănătății, printre care se numără medici, un anestezist și un student la medicină, care au contractat boala.

Ebola se răspândește în principal prin contactul cu fluidele corporale ale unei persoane infectate. Boala virală are simptome care includ slăbiciune intensă, dureri musculare, dureri de cap și de gât, vărsături, diaree și erupții cutanate, printre altele.