DISTRIBUIȚI
risingsunchatsworth.co.za

Un medic spaniol a fost condamnat marţi, în Suedia, la zece ani de închisoare pentru acte de agresiune sexuală şi viol comise asupra a circa 50 de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, în timpul exercitării sarcinilor aferente funcţiei sale, relatează AFP, scrie Agerpres.

Cristian Carretero, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit vinovat de patru violuri şi 46 de acte de agresiune sexuală comise asupra minorilor, în special fete, precum şi de posesie de materiale pornografice cu minori.


Citește și : Alegerile legislatine din Danemarca vor avea loc pe 5 iunie

Medicul generalist, absolvent al Universităţii din Barcelona, a fost condamnat, de asemenea, pentru prejudiciile suferite de adulţii pe care i-a incitat să îşi atingă copiii.

Sentinţa include expulzarea definitivă din ţară după eliberarea din închisoare.

Faptele au avut loc între anii 2015 şi 2017 în mai multe centre medicale din ţara scandinavă, precum şi prin intermediul unui serviciu de consultanţă online.

În timpul consultaţiilor pentru boli adesea inofensive, el a convins părinţii tinerelor victime să examineze organele genitale ale acestora, fără o justificare medicală aparentă. În mai multe rânduri el a filmat aceste acţiuni.

Încarcerat din decembrie 2017, Carretero poate rămâne după gratii până la 14 ani.

Citește și : Poliția rusă a destructurat o grupare neonazistă. Cel puțin 30 de persoane au fost arestate

În formularea deciziei, instanţa a reţinut calificarea violului cu circumstanţe agravante „având în vedere faptul că el a făcut uz de poziţia sa de medic şi a abuzat de o încredere specială, precum şi de vârsta copiilor”.

Aproximativ 80 de reclamanţi – dintre care 55 de copii – s-au constituit parte civilă în acest dosar.