DISTRIBUIȚI
Channel 4

Un ‘reality show’ al televiziunii britanice Channel 4, din 2020, va cere unui număr de patru familii care consumă carne să convieţuiască cu un animal dintr-un grajd timp de trei săptămâni şi să aleagă apoi, dacă îl salvează, sau preferă să-şi mănânce „animalul de companie”, relatează EFE, potrivit agerpres.

‘Meat the family’ (numele formatului) propune acest ultimatum participanţilor săi, după ce au fost de acord să hrănească şi să îngrijească animalul ca pe un membru al familiei. Printre animalele alese pentru a le deveni temporar „mascotă” concurenţilor care se hrănesc de obicei cu carne se află un miel, un porc, un pui şi un viţel.


Citește și : Parlamentul European amână votul pentru validarea viitoarei Comisii Europene

Într-un comunicat, canalul britanic a explicat că cele trei programe, cu durata fiecare de câte o oră, se prezintă „realitatea călătoriei animalelor din grajduri până în farfuriile noastre” şi se oferă participanţilor opţiunea de a deveni vegetarieni.

Se arată de asemenea că formatul examinează „comportamentul animal şi inteligenţa sa, precum şi practicile din grajduri necesare pentru a îndeplini cerinţele consumatorilor carnivori şi impactul asupra mediului înconjurător al industriei de procesare a cărnii”.

Daniela Neumann, responsabilă a casei de producţii ‘Spun Gold TV’ – care a vândut formatul postului Channel 4 – notează în acest comunicat că propunerea abordează „probleme de alimentaţie etică foarte prezente” şi reflecţii dificile.

„De ce ni se pare acceptabil să mâncăm carne de miel şi nu am putea mânca, în schimb, un câine. Am mai putea consuma carne, după ce am dat un nume şi un chip animalului din farfurie?”, se întreabă ea retoric.

Citește și : Un nou val de arestări în Turcia – 186 de persoane au fost acuzate de ‘propagandă teroristă’ împotriva ofensivei din Siria