DISTRIBUIȚI
Reuters

Premierul în funcție al Marii Britanii, Theresa May, a declarat miercuri că cea mai bună metodă de a preveni înarmarea Iranului cu arme atomice este să se ajungă la un acord de compromis, informează postul Euronews, potrivit mediafax.

În probabil ultimul său discurs major în funcția de premier, May a declarat miercuri că Acordul nuclear cu Iranul trebuie protejat „indiferent de provocări”.


Citește și : O grupare jihadistă îndeamnă, într-o înregistrare video, la noi atentate în Tunisia

„Indiferent dacă ne place sau nu, un acord de compromis rămâne cea mai bună cale de a obține rezultatul pe care toți îl căutăm – de a preveni înarmarea Iranului cu o armă atomică, și de a conserva stabilitatea în regiune”, a afirmat premierul britanic.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Citește și : Popularii europeni îşi reiterează sprijinul faţă de L.C. Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european

Uniunea Europeană a cerut Iranului să înceteze toate activităţile de purificare a uraniului care sunt interzise prin Acordul nuclear din anul 2015. Teheranul a anunţat decizia de a purifica uraniu într-o concentraţie care depăşeşte limita de 3,67%, stabilită prin Acordul nuclear din 2015. Administraţia de la Teheran a anunţat depăşirea concentraţiei de 4,5% în producţia de uraniu îmbogăţit.