DISTRIBUIȚI
Sky News

Premierul britanic Theresa May și cancelarul german Angela Merkel au fost de acord că „asigurarea unei ieșiri ordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană este importantă”, relatează site-ul agenției Associated Press, potrivit Mediafax.

Theresa May și Angela Merkel au discutat marți la Berlin, în contextul în care premierul britanic încearcă să obțină susținerea liderilor UE pentru o nouă amânare a procesului de Brexit.


Citește și : Partidul lui Netanyahu, acuzat că a trimis observatori echipaţi cu camere video ascunse în unele secţii de vot

 

Premierul britanic Theresa May i-a trimis, vineri, o scrisoare președintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care îi cere o amânare a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană până pe 30 iunie.

Guvernul britanic nu a comunicat care este poziție Angelei Merkel privind perioada de extindere.

Dacă liderii UE vor refuza miercuri să acorde o nouă amânare a procesului de Brexit, Marea Britanie riscă să iasă vineri din Blocul comunitar fără un acord.

În urma întrevederii cu Merkel, Theresa May va călători la Paris, unde se va întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron.

Camera Lorzilor și Camera Comunelor au aprobat luni o moțiune prin care obligă Guvernul Theresa May să consulte Parlamentul britanic în privința amânării retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, și să prevină producerea unui Brexit fără acord. Parlamentul britanic urmează să dezbată marți chestiunea duratei amânării Brexit.

Citește și : Iranul numeşte un nou ambasador la ONU

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană.