DISTRIBUIȚI
Politico Europe
FARNBOROUGH, ENGLAND - JULY 16: British Prime Minister Theresa May delivers a speech as she opens the Farnborough Airshow on July 16, 2018 in Farnborough, England. Theresa May opened the Farnborough Airshow today with a speech pledging £300 million for a variety of research projects for the aerospace industry. Recently Bristol-based firm Airbus said it may have to move premises out of the UK after Brexit. (Photo by Matt Cardy - WPA Pool/Getty Images)

Premierul interimar al Marii Britanii, Theresa May, a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru faptul că a devenit prima femeie nominalizată la funcția de președinte al Comisiei Europene, informează site-ul Politico.eu, potrivit agerpres.

May a declarat că Guvernul de la Londra a jucat un rol „constructiv” în cadrul discuțiilor dificile privind pachetul de nominalizări la conducerea instituțiilor cheie ale Uniunii Europene.


Citește și : Putin: Rusia este pregătită să intensifice dialogul cu SUA în legătură cu dezarmarea

„Acesta a fost un pachet susținut de Marea Britanie și este în interesul nostru național să avem relații constructive cu cei care sunt numiți”, a declarat May în Camera Comunelor.

Anul trecut, von der Leyen a declarat într-un interviu că „toți pierdem” din cauza ieșirii Marii Britanii din UE.

Ea a pledat pentru o ieșire ordonată a Marii Britanii din UE, pe baza unui acord, însă a declarat că ar trebui luate măsuri de pregătire pentru eventualitatea unui Brexit fără un acord.

„La urma urmei, ceea ce este în joc este chiar fundația viitoarelor relații cu vecinul nostru, Marea Britanie”, afirma von der Leyen.

Citește și : Trump: Dacă imigranţii ilegali sunt nemulţumiţi de condiţiile de detenţie… pur şi simplu să nu vină