DISTRIBUIȚI
Facebook

Matteo Salvini, vicepremier în guvernul italian şi lider al extremei drepte din peninsulă, a discutat la Praga despre politica „dezastruoasă” a UE cu şeful extremei drepte din Cehia, Tomio Okamura, a anunţat acesta vineri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Tomio Okamura a profitat de ocazie pentru a-şi invita pe Facebook alegătorii la o manifestaţie prevăzută să aibă loc la Praga pe 25 aprilie, sub sloganul „Nu dictatului UE”, cu o lună înainte de alegerile europene, şi la care i-a invitat pe liderii extremei drepte din Franţa şi Olanda, Marine Le Pen şi Geert Wilders.


Citește și : Nouă morţi şi doi dispăruţi în sudul Chinei după o ploaie torenţială

Politicianul italian a ajuns la Praga joi şi a plecat vineri.

„Am discutat despre situaţia actuală în ceea ce priveşte imigraţia şi islamizarea Europei, pe care Matteo este singurul care a înfruntat-o cu succes, şi veştile privind directivele teribile ale UE”, a declarat Okamura, om de afaceri ceh de origine japoneză şi lider al partidului de extremă dreaptă SPD, care are 19 deputaţi în camera inferioară a Parlamentului ceh, din 200 în total.

Cei doi au discutat despre strategia pentru viitoarele alegeri europene, care au o „importanţă cheie”, a subliniat el.

Politicianul ceh a spus că a discutat cu invitatul său despre politica agricolă „dezastruoasă” a UE, care a „distrus” agricultura cehă.

„UE să înceteze să ne trateze ca pe o pubelă”, a mai spus el, aluzie la produsele alimentare de calitate inferioară care ar fi importate în „noile state” UE, printre care şi Cehia.

Matteo Salvini a lansat luni, la Milano, un apel la constituirea unei alianţe a suveraniştilor, în vederea alegerilor europene care urmează să aibă loc între 23 şi 26 mai.

Citește și : Altercaţie verbală violentă între şeful diplomaţiei turce şi o deputată franceză, pe tema „genocidului armean” (VIDEO)