DISTRIBUIȚI
ansa

Vicepremierul şi ministrul de interne italian Matteo Salvini a fost acuzat marţi de compromiterea unui raid al poliţiei prin publicarea în avans de informaţii referitoare la această operaţiune pe social media, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Salvini a postat pe WhatsApp, apoi pe Twitter, informaţii privind arestarea a ’15 mafioţi nigerieni’ în oraşul Torino, nord-vestul Italiei.


Citește și : O delegaţie a rebelilor houthi s-a deplasat în Suedia pentru negocieri de pace privind situația din Yemen

O oră mai târziu, procurorul şef din Torino, Armando Spataro, a afirmat că mesajul ‘risca să compromită rezultatul bun al operaţiunii aflate în curs de desfăşurare’.

‘Sperăm că ministrul de interne va evita mesaje similare în viitor’, a spus Spataro într-un comunicat publicat de agenţia de ştiri ANSA.

Activitatea intensă a lui Matteo Salvini pe social media este văzută ca fiind unul dintre motivele-cheie ale popularităţii sale. Partidul său, Liga, se află în prezent pe primul loc în sondajele de opinie din Italia.

Salvini nu a părut însă afectat de criticile lui Spataro. ‘Cineva ar trebui să gândească înainte de a deschide gura. Dacă procurorul-şef din (oraşul) Torino este obosit, ar trebui să se retragă: Îi doresc lui Spataro un viitor fericit în calitate de pensionar’, a afirmat Salvini.

‘Dacă şeful poliţiei îmi scrie la ora 07:22 (06:22 GMT) să mă informeze în legătură cu operaţiunile împotriva mafiei şi a crimei organizate, aşa cum face de obicei, mă consider liber şi onorat să mulţumesc şi să felicit forţele de ordine în următorul minut’, a adăugat el.

Citește și : Președintele Trump vrea să creeze o nouă ordine mondială (Pompeo)