DISTRIBUIȚI
Reuters

Premierul polonez Mateusz Morawiecki este decis să remanieze săptămâna viitoare guvernul pe care îl conduce, decizia fiind luată luni într-o şedinţă de trei ore a conducerii Partidului Lege şi Justiţie (PiS), aflat la putere, a relatat luni thenews.pl., potrivit agerpres.

Reuniunea conducerii PiS a avut ca subiect analizarea rezultatelor discuţiilor avute de liderul partidului, Jarosław Kaczyński, cu formaţiunile partenere din coaliţie guvernamentală.


Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

Unul dintre politicienii prezenţi la întâlnire a declarat că ”planul este ca la jumătatea săptămânii viitoare să fie anunţaţi noi miniştri”.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Müller, a declarat pentru postul public de radio că schimbările vor fi ‘cosmetice’ şi implică „câteva” figuri noi. El a adăugat că Morawiecki va prezenta întâi preşedintelui Andrzej Duda numele noilor miniştri.

Nou intrat în coaliţia guvernamentală, Partidul Republican, condus de eurodeputatul Adam Bielan, urmează să aibă două posturi de ministru.

Citeşte şi: Documente secrete din PCC: China se pregăteşte de un FOCAR de covid la scară largă – Black News

Coaliţia guvernamentală pregăteşte această remaniere încă de când partidul Acord, condus de Jarosław Gowin, a părăsit guvernul, în vara acestui an.

Coaliţia guvernamentală formată din PiS, formaţiunea Polonia Unită şi Partidul Republican ar putea fi susţinut şi de o facţiune parlamentară condusă de către viceministrul apărării Marcin Ociepa.