DISTRIBUIȚI
YouTube

O interdicţie temporară pentru vehiculele diesel va fi extinsă pentru încă două zile la Roma din cauza „puternicei şi persistentei” poluări atmosferice, au anunţat marţi autorităţile din capitala italiană, citate de DPA, potrivit agerpres.

Măsura a fost adoptată marţi şi, întrucât concentraţiile de particule fine (PM10) se află în continuare la niveluri critice, ea va fi aplicată şi în zilele de miercuri şi joi.


Citeşte şi: Un avion de pasageri şi-a golit rezervoarele peste o şcoală din Los Angeles – VIDEO

Interdicţia nu se aplică autobuzelor, taxiurilor şi altor mijloace de transport pentru servicii publice şi intră în vigoare între intervalele 07:30-10:30 şi 16:30-18:30.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a decis de asemenea ca temperatura apei din sistemul local de termoficare să nu depăşească 17-18 grade Celsius, pentru a limita astfel emisiile poluante generate de boilerele alimentate cu gaz.

Citeşte şi: Michael Flynn ‘se suceşte’ în recunoaşterea vinovăţiei în dosarul privind ingerinţa ruşilor în alegerile americane

Smogul reprezintă o problemă în mai multe oraşe italiene, inclusiv la Milano. Autorităţile milaneze au anunţat interdicţii pe timpul zilei pentru vehiculele diesel începând de miercuri, însă această restricţie este valabilă doar pentru automobilele mai vechi şi mai poluante.

Comisarul local pentru transporturi, Marco Granelli, a spus că aceste restricţii vor fi intensificate gradual. „Până în 2030, Milano va deveni un oraş fără maşini diesel”, a dezvăluit oficialul milanez.