DISTRIBUIȚI
Fox News

Cel puţin 27 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 24 au fost răniţi, indică bilanţul provizoriu al focurilor de armă trase duminică într-o biserică baptistă din Texas de o persoană neidentificată, care a murit la rândul său, potrivit poliţiei, a informat presa locală. 

Citiți și : Securitatea summitului ASEAN va fi asigurată de aproximativ 60.000 de polițiști și militari


Incidentul a avut loc într-o biserică situată în Sutherland Springs, la 45 km sud-est de San Antonio (Texas), iar, după eveniment, la faţa locul se înregistrează o puternică prezenţă a poliţiei, dar şi a FBI.

Deşi poliţia nu a oferit încă un bilanţ, comisarul Albert Gamez Jr. din comitatul Wilson a semnalat, pentru canalul MSNBC, citat de EFE, că cifra morţilor trece de 27, iar numărul răniţilor este de cel puţin 24 de persoane.

Informaţia a fost confirmată de respectivul responsabil din comitatul Wilson, unde se află First Baptist Church din Sutherland Springs, şi pentru AFP, acesta precizând însă că aşteaptă o confirmare oficială a acestui bilanţ. „Trăgătorul este mort de asemenea”, a mai declarat el.

„Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI şi forţele de ordine sunt la faţa locului. Monitorizez situaţia din Japonia”, a scris duminică, pe contul său de Twitter, preşedintele SUA, Donald Trump.

Un poliţist a declarat, pentru Fox News, că acum nu mai există o „ameninţare activă” în biserică, acolo unde, la ora incidentului, era oficiată o slujbă religioasă.

Un martor a spus totodată pentru KSAT12, preluat de EFE, că, în jurul orei locale 11,30 (17,30 GMT), un bărbat înarmat a intrat în biserică şi a deschis focul asupra celor prezenţi.

Un alt martor, casier la o staţie de benzină din apropierea bisericii baptiste, a indicat, pentru CNN, că a auzit circa 20 de împuşcături ” în succesiune rapidă, în timpul serviciului religios”.