DISTRIBUIȚI
Kleine Zeitung

Economistul Martin Kocher va fi noul ministru al muncii în guvernul Austriei, a declarat duminică cancelarul Sebastian Kurz, a doua zi după ce Christine Aschbacher şi-a anunţat demisia din postul de ministru al muncii, familiei şi tineretului pe fondul unor acuzaţii de plagiat legate de mai multe lucrări academice, transmite dpa, potrivit agerpres

În vârstă de 47 de ani, Kocher conduce Institutul pentru Studii Avansate din Viena, unul dintre printre principalele grupuri de reflecţie din Austria. De asemenea, el este profesor la Universitatea din Viena.


Citește și : Mai mulţi manifestanţi pro-Trump, arestaţi şi inculpaţi după asaltul asupra Capitoliului

La un an de la preluarea mandatului, Christine Aschbacher a explicat sâmbătă, într-un comunicat, că se retrage din funcţie pentru „a-şi proteja familia”, denunţând „ostilitatea, agitaţia politică şi atacurile” declanşate la adresa ei cu o „forţă insuportabilă”.

Ea este acuzată de „plagiat, citate incorecte şi necunoaşterea limbii germane” în lucrarea de masterat din 2006, potrivit blogului lui Stefan Weber, expert specializat în urmărirea fraudelor cu titluri academice.

Citește și : Netanyahu a primit a doua doză de vaccin împotriva Covid-19

Aceleaşi acuzaţii se referă şi la teza privind stilul de conducere a companiilor inovatoare, prezentată în mai 2020 la Universitatea Tehnică din Bratislava (Slovacia), în plină criză sanitară.