DISTRIBUIȚI

Activiste din SUA intenţionează să organizeze joi la Washington o acţiune de „nesupunere civică în masă” înainte de protestele planificate la sfârşitul săptămânii în toată ţara împotriva politicii de imigraţie a administraţiei Trump, relatează Reuters, conform agerpres.

„Marşul femeilor”, o mişcare care a început la preluarea mandatului de către Donald Trump pe 21 ianuarie 2017 şi care apoi s-a răspândit la nivel internaţional, le-a avertizat pe femei că ar putea fi arestate la protestele planificate joi.


Citeşte şi: ‘Ţinuta indecentă’ a unei jurnaliste saudite provoacă controverse mari la Riad. Femeia este acum anchetată

„Cerem tuturor femeilor să ni se alăture la o acţiune de nesupunere civică organizată joi la Washington pentru a cere acestei administraţii (Trump) să nu mai incrimineze imigranţii fără acte şi să nu-i mai despartă pe copii de părinţii lor”, a scris organizaţia „Marşul Femeilor” pe Twitter.

Organizaţia a precizat într-un alt mesaj pe pe Twitter că a organizat miercuri sesiuni de pregătire la Washington înaintea protestului. „Sute de femei sunt aici, gata să participe. #WomenDisobey”, se arată în mesaj.

Demonstraţia planificată de „Marşul femeilor” face parte dintr-o serie de acţiuni împotriva lui Trump, a cărui administraţie a început în luna mai o acţiune de urmărire în justiţie a tuturor adulţilor care trec frontiera SUA fără autorizaţie.

În baza politicii de „toleranţă zero” a lui Donald Trump, mai mult de 2.000 de copii care au sosit ilegal în Statele Unite alături de rude au fost separate de acestea şi plasaţi în centre de detenţie sau daţi în grija unor familii adoptive din întreaga ţară.

Citeşte şi: 12 turci au fost încarceraţi după ce l-au înjurat pe Erdogan

Politica administraţiei Trump a strârnit critici în Statele Unite şi în străinătate, iar la câteva zile Trump a semnat un ordin executiv care le permite copiilor de imigranţi să rămână împreună cu părinţii lor în timp ce trec prin procedurile legale.

Majoritatea copiilor care au fost separaţi de familiile lor înainte de semnarea ordinului nu au fost încă reuniţi cu părinţii lor. Casa Albă a afirmat că ordinul nu este unul pe termen lung şi a cerut Congresului să adopte reforma privind imigraţia.

Proteste de amploare sunt planificate pentru sâmbătă la Washington şi în alte oraşe din SUA sub lozinca #FamiliesBelongTogether (Familiile trebuie să rămână împreună).

Citeşte şi: Un avion de pasageri S-A PRĂBUŞIT într-un cartier aglomerat din Mumbai – VIDEO