DISTRIBUIȚI
A medical staff member resting at the isolation ward of the Wuhan Red Cross Hospital in Wuhan in China's central Hubei province. - Copyright STR/ AFP

Ministerul Sănătăţii din Maroc a anunţat luni că va suspenda „până la noi dispoziţii” concediile personalului medical din acest regat, după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, informează AFP, scrie agerpres.

Într-o circulară, ministerul marocan şi-a justificat decizia prin „evoluţia situaţiei sanitare” în această ţară cu 35 de milioane de locuitori şi a cerut angajaţilor din domeniul medical aflaţi în prezent în concediu să revină la locurile lor de muncă în următoarele 48 de ore.


Citește și : Cifrele dezastrului sanitar în Iran: O persoană moare de COVID-19 la fiecare şapte minute!

Autorităţile marocane au raportat duminică seară un număr total de 25.537 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 382 de decese. Primul pacient marocan testat pozitiv cu COVID-19 a fost confirmat în luna martie.

Regatul nord-african se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări în ultimele zile, cu recorduri doborâte joi (1.046 de cazuri), apoi vineri (1.063 de cazuri). Companiile mass-media locale au avertizat populaţia în legătură cu o situaţie sanitară care a devenit „îngrijorătoare”.

„Am înregistrat într-o săptămână mai multe cazuri decât în patru luni”, declara săptămâna trecută ministrul Sănătăţii, evocând o situaţie epidemiologică „îngrijorătoare”.

Citește și : Jean Castex le cere francezilor să ramâne vigilenți: ‘COVID-19 nu este în vacanță’

Autorităţile din Maroc au decis apoi să impună restricţii de deplasare spre şi dinspre opt oraşe, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

După o carantină strictă, Marocul şi-a accelerat ieşirea din starea de izolare prin redeschiderea cafenelelor, restaurantelor, magazinelor şi prin reluarea turismului intern. Graniţele sale rămân însă închise pentru turiştii străini „până la noi ordine”.