DISTRIBUIȚI
World Israel News

Marocul a confirmat joi că va ”relua relaţiile diplomatice” cu Israelul ”cât mai curând posibil” şi a calificat decizia Washingtonului de a recunoaşte suveranitatea marocană asupra teritoriului disputat Sahara Occidentală drept ”o luare de poziţie istorică”, relatează AFP, scrie agerpres.

În cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele SUA Donald Trump, regele Marocului Mohammed al VI-lea a declarat că ţara va ”relua contactele oficiale (…) şi relaţiile diplomatice cât mai curând posibil” cu statul evreu, se arată într-un comunicat de presă difuzat de Palatul Regal.


Citește și : Arabia Saudită APROBĂ vaccinul Pfizer-BioNTech

Marocul şi Israelul aveau deja, în anii ’90, birouri de legătură la Rabat şi Tel Aviv, până la închiderea lor la începutul anilor 2000.

Un reprezentant al Frontului Polisario pentru Sahara Occidentală a declarat că ”regretă mult” decizia SUA de a recunoaşte suveranitatea marocană asupra teritoriului, adăugând că decizia este ”ciudată, dar nu surprinzătoare”.

”Acest lucru nu va schimba un centimetru din realitatea conflictului şi dreptul poporului din Sahara Occidentală la autodeterminare”, a declarat reprezentantul Polisario în Europa, Oubi Bchraya. Polisario va continua lupta, a spus el.

Citește și : Premierul demisionar al Libanului, INCULPAT pentru catastrofa din Beirut