DISTRIBUIȚI
Euronews

În jur de 100 de activişti în domeniul drepturilor omului au organizat sâmbătă o manifestaţie în faţa Ambasadei Danemarcei în capitala marocană Rabat, pentru a condamna uciderea a două turiste scandinave, informează dpa, scrie agerpres.

Autorităţile marocane au găsit luni trupurile neînsufleţite ale norvegiencei Maren Ueland şi danezei Louisa Vesterager, lângă vârful Toubkal din munţii Atlas, cu tăieturi pe gâturile lor.


Citește și : Columbia: Un fost lider FARC, ucis de forțele de securitate

În total 13 persoane au fost arestate până acum în conexiune cu aceste crime, pe care autorităţile marocane le consideră un atac terorist.

Autorităţile din Maroc şi poliţia daneză încearcă să verifice o înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi care pare să prezinte uciderea uneia dintre cele două femei scandinave. În înregistrare, un presupus ucigaş este auzit declarând că actul este „o răzbunare pentru fraţii noştri din Hageen”. Hageen este un oraş din estul Siriei, unde coaliţia condusă de SUA întreprinde atacuri aeriene împotriva militanţilor grupării Stat Islamic (SI).

Anchetatorii marocani au anunţat de asemenea că analizează o a doua înregistrare, aparent realizată cu o săptămână înaintea atacului şi în care patru dintre persoanele arestate depun jurăminte de credinţă faţă de liderul SI, Abu Bakr al-Baghdadi.

Citește și : Italia refuză să primească circa 310 de migranţi salvaţi de pe Marea Mediterană

„Marocul este o ţară a toleranţei şi noi, poporul şi guvernul, vom combate extremismul prin toate mijloacele posibile”, a spus unul dintre protestatari pentru dpa.

O altă manifestaţie a fost organizată în faţa ambasadei Norvegiei în Rabat, a anunţat un alt activist.