DISTRIBUIȚI
AFP

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a postat miercuri prima sa reacţie la scandalul Cambridge Analytica, spunând că este vorba despre un abuz de încredere, atât între părţile inplicate, cât şi între Facebook şi cei care îşi pun la dispoziţie date personale, aşteptându-se ca acestea să fie protejate. El a oferit explicaţii cu privire la modul în care datele utilizatorilor au ajuns în posesia firmei de consultanţă, la măsurile deja luate şi la cele pe care platforma Facebook urmează să le ia în urma acestui scandal, conform news.ro .

El a spus că vor fi investigate toate aplicaţiile care au avut acces la un volum mare de informaţii şi a anunţat că va fi făcut un audit complet al oricărei aplicaţii cu activitate suspectă.


Citește și : Franța : Nicolas Sarkozy a fost eliberat din arest

De asemenea, va fi restricţionat accesul la date al celor care dezvoltă aplicaţii, pentru a preveni alte abuzuri.

Zuckerberg mai anunţă şi că se va asigura că utilizatorii înţeleg aplicaţiile cărora le permit să le acceseze datele. totodată utilizatorii pot anula drepturile de utilizare a datelor proprii de diverse aplicaţii.

„Am lansat Facebook şi la sfârşitul zilei sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă pe platforma noastră. Sunt hotărât să fac tot ceea ce este nevoie pentru a proteja comunitatea noastră. În timp ce această problemă specifică care implică Cambridge Analytica nu ar trebui să se mai întâmple astăzi cu noi aplicaţii, asta nu schimbă ceea ce s-a întâmplat în trecut. Vom învăţa din această experienţă să îmbunătăţi în continuare siguranţa platformei şi să facem comunitatea noastră mai sigură pentru toată lumea, pe termen lung”, încheie Zuckerberg.

Citește și : Turcia : Un grup de companii care îl susţin pe Erdogan va cumpăra ziarul Hurriyet şi postul de televiziune CNN Turk