DISTRIBUIȚI
YouTube

Generalul Mark Milley a devenit luni noul şef de Stat Major al armatei americane şi îl va consilia militar pe preşedintele Donald Trump, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Puteţi fi sigur că vă voi da întotdeauna un sfat militar informat, deschis şi imparţial’, a declarat Milley, cunoscut pentru modul său franc de a vorbi, după ce a depus jurământul în prezenţa preşedintelui.


Citește și : Orban: Ungaria va RĂMÂNE membră a Uniunii Europene

‘Sunteţi prietenul meu, consilierul meu şi meritaţi acest post, nu m-am îndoit niciodată’, a răspuns Trump într-un discurs care a încheiat ceremonia.

Milley, general cu patru stele, în vârstă de 61 de ani, fost jucător de hochei pe gheaţă, este un ofiţer strălucit cu studii la Princeton şi participant la războaiele din Irak şi Afganistan.

El îl înlocuieşte pe Joe Dunford, numit în acest post de Barack Obama în 2015 pentru doi ani, dar păstrat în funcţie de Trump în 2017 pentru un al doilea mandat de doi ani.

Preşedintele Trump l-a ales în decembrie pe Mark Milley, şeful de Stat Major al armatei terestre, pentru a-i lua locul generalului Joe Dunford, care urma să se pensioneze.

Citește și : Distrugerea Israelului ‘nu mai este un vis, ci un obiectiv la îndemână’, amenință comandatul şef al Gardienilor Revoluţiei

Potrivit mai multor media americane, ministrul apărării de atunci, Jim Mattis, ar fi preferat numirea şefului de Stat Major al Air Force, generalul David Goldfein, în virtutea unei tradiţii a Pentagonului potrivit căreia diferitele arme se succed la conducerea Statului Major.