DISTRIBUIȚI
real.gr
Mario Centeno, Portugal's Finance Minister and newly elected President of the Eurogroup, holds a news conference at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, December 4, 2017. REUTERS/Yves Herman

Preşedintele Eurogrupului Mario Centeno şi-a anunţat marţi demisia de la conducerea instituţiei – începând de la 13 iulie -, precizând că nu vrea să ceară un al doilea mandat de doi ani şi jumătate, relatează Reuters, scrie news.ro .

Mario Centeno, care a demisionat de asemenea din postul de ministru portughez al Finanţelor, a anunţat pe Twitter că lansează joi o procedură în vederea alegerii succesorului său.


Citește și : Extrema-deaptă germană ‘îi închide gura’ ministrului de interne la Curtea Constituţională

Un nou preşedinte al Eurogrupului, un organ informal din care fac parte miniştrii Finanţelor statelor din cadrul zonei euro, urmează să fie ales la 9 iulie.

”Mandatul meu de preşedinte al Eurogrupului se va încheia la 13 iulie. Joi îmi voi informa colegii din Eurgrup cu privire la decizia de a nu solicita un al doilea mandat, pentru că, până la 15 iulie, voi pleca din postul de ministrul Finaţelor Portugaliei”, a anunţat Mario Centeno.

Euractiv scrie că Mário Centeno părăseşte Guvernul portughez în urma unei relaţii ”mai puţin decât idilice” cu premierul Antonio Costa şi că umrează să fie înlocuit în funcţie de secretarul de stat însărcinat cu bugetul João Leão.

Citește și : Polonia se opune relocării imigranţilor ilegali