DISTRIBUIȚI

Celebrul chef american Mario Batali, una dintre cele mai populare personalităţi ale gastronomiei din Statele Unite, acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală, a fost achitat marţi în unul dintre aceste dosare de un tribunal din Boston, relatează AFP, potrivit agerpres.

Mario Batali, în vârstă de 61 de ani, cunoscut pentru emisiunea sa „The Chew” de la postul ABC, a fost acuzat de o femeie în vârstă de 32 de ani că a profitat de ea în timp ce îşi făceau selfie-uri împreună la un restaurant din Boston, forţând-o să îl sărute şi atingând-o între picioare. Incidentul datează din aprilie 2017.


Vezi şi: Zelenski a vorbit în parlamentul Maltei (VIDEO): ‘Nu-i lăsaţi pe ruşi să abuzeze de insula voastră!’ – Black News

„Se poate spune că domnul Batali nu s-a acoperit de glorie în seara cu pricina”, a declarat judecătorul tribunalului municipal din Boston, James Stanton, în timpul citirii deciziei, difuzată de mai multe posturi de televiziune americane.

El a subliniat însă că reclamanta a avut „probleme semnificative de credibilitate” şi a adăugat ca imaginile cu selfie-urile nu sugerează că ar fi avut loc o agresiune sexuală, înainte de a-l declara nevinovat pe Mario Batali pentru atentat la pudoare şi violenţă.

Procurorul districtual din Suffolk, Kevin Hayden, şi-a exprimat dezamăgirea, menţionând într-un comunicat că „(poate) fi incredibil de dificil pentru o victimă să dezvăluie o agresiune sexuală” şi „cu atât mai dificil şi intimidant” în faţa „unei persoane cu o poziţie înaltă sau a unei celebrităţi”.

Născut la Seattle, de origine italiană, Mario Batali a fost una dintre cele mai populare personalităţi ale gastronomiei din Statele Unite, datorită emisiunii sale de televiziune şi a caracterului său jovial.

Citeşte şi: Washingtonul minimalizează semnificaţia noii fişe tehnice a Taiwanului care scoate din sărite Beijingul – Black News

Însă o serie de acuzaţii de agresiune sexuală începând din 2017 au pătat „povestea de succes” a acestui chef, care investise în mai multe restaurante şi localuri gastronomice din New York, inclusiv în unul dintre „templele” bucătăriei italiene, franciza locală a lanţului Eataly. După aceste acuzaţii, el s-a retras din viaţa publică.

În iulie 2021, Mario Batali şi unul dintre asociaţii săi au convenit să plătească 600.000 de dolari unui număr de circa 20 de foste angajate care au depus acuzaţii de hărţuire sexuală, ca parte a unui acord judiciar în faţa procurorului general din New York, Letitia James.