DISTRIBUIȚI
AFP

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a cerut vineri „oprirea definitivă” a procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană (UE), într-un moment în care preşedintele francez Emmanuel Macron îl primea la Paris pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, informează AFP.

„Derivă liberticidă a regimului Erdogan, ocuparea Ciprului, poziţia geografică a Turciei: pentru toate aceste motive, Franţa trebuie să ceară oprirea definitivă a procesului de aderare a Turciei la UE!”, a notat lidera Frontului Naţional francez într-o postare pe contul său de Twitter, semnată „MLP”, conform agerpres .


Apărătorii drepturilor omului aşteaptă ca preşedintele francez să transmită vineri un mesaj ferm omologului său turc, care speră la rândul său să profite de vizita sa la Paris pentru a reînnoi dialogul cu Europa.

Citește și : SUA folosesc toate metodele posibile pentru a destabiliza guvernele care nu îi plac (Serghei Riabkov)

Conform programului vizitei, Erdogan se va întâlni cu Macron la Palatul Elysee pentru o discuţie tete-a-tete, ce va fi urmată de un prânz, la finalul căruia cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă.

Relaţiile dintre Erdogan şi UE s-au degradat în mod considerabil după valul de reprimări care a avut loc în Turcia şi îngheţarea aproape completă a negocierilor de aderare a Turciei la UE.