DISTRIBUIȚI
AFP

Lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen se va deplasa la Sofia în data de 16 noiembrie, pentru a se întâlni cu aliaţi naţionalişti-populişti din Europa de Est, în perspectiva alegerilor europene din mai 2019, au informat joi surse concordante, citate de AFP, potrivit agerpres.

Preşedinta Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional) va participa în capitala bulgară la o conferinţă intitulată „Europa naţiunilor şi libertăţii, un nou model pentru cetăţenii europeni”. Ea se va întâlni în timpul acestei reuniuni a formaţiunilor de extremă dreaptă cu preşedintele partidului bulgar Volia, Veselin Mareşki, supranumit „Trump bulgar”, cu preşedintele partidului ceh Libertate şi Democraţie Directa (SPD), Tomio Okamura, şi cu fostul lider al Vlaams Belang din Belgia, actualmente preşedintele partidului european Mişcarea Europa Naţiunilor şi Libertăţilor (MENL), Gerolf Annemans, şi cu un reprezentant al Partidului Libertăţii din Austria (FPOe), a anunţat joi pe Twitter MENL (Mişcarea Europa Naţiunilor şi Libertăţilor).


Citeşte şi: Atac armat într-un bar din California! Cel puţin 12 oameni au fost ucişi de gloanţe – VIDEO

Din MENL provine grupul politic din Parlamentul European ENL (Europa Naţiunilor şi Libertăţilor), din care fac parte RN, Liga italiană şi FPOe.

Aceşti responsabili politici au participat deja la o reuniune, la 1 mai, la Nisa (sud-estul Franţei), organizată de MENL, unde au pledat pentru „identitatea” naţiunilor şi originile eleno-creştine ale „civilizaţiei” europene.

Aceasta este a doua deplasare în afara Franţei pentru Marine Le Pen, în vederea alegerilor europene din luna mai a anului viitor.

Citeşte şi: Accident maritim în Norvegia. Un vas militar s-a ciocnit cu un petrolier – VIDEO

Finalistă în alegerile prezidenţiale din 2017, Marine Le Pen a avut în 8 octombrie, la Roma, o întrevedere cu Matteo Salvini, preşedintele partidului Liga. Ei au formulat la unison critici la adresa „buncărului de la Bruxelles”.

Aceste întrevederi se înscriu în strategia RN de a stabili alianţe în Franţa şi în Europa.