DISTRIBUIȚI
Europe 1

 Lidera populistă de extrema dreaptă din Franţa, Marine Le Pen, aflată într-o vizită la Budapesta, a criticat virulent ‘brutalitatea ideologică’ a Uniunii Europene, într-un gest de susţinere a premierului ultraconservator ungar Viktor Orban, cu care s-a întâlnit marţi, potrivit AFP, scrie agerpres.

‘Ungaria anului 2021, sub conducerea dumneavoastră, este din nou în avangarda luptei pentru libertatea popoarelor’, a declarat Marine Le Pen, candidată la preşedinţia Franţei în alegerile de anul viitor, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul ungar.


Citește și : Amnesty International cere o anchetă în Emirate după expulzarea unor migranţi africani

‘În această lună octombrie, momentul precum şi circumstanţele nu pot decât să ne inspire un gând emoţionant pentru eroii revoltei din 1956’, a afirmat ea, referindu-se la revolta împotriva regimului comunist din acea perioadă susţinut de Uniunea Sovietică.

Salutând ‘curajul’ şi ‘determinarea’ premierului ungar, Marine Le Pen şi-a luat ‘ angajamentul’, în cazul în care va fi aleasă şef de stat anul viitor, ‘să-i ofere sprijinul Franţei şi al poporului său pentru a reorienta o Uniune Europeană a cărei brutalitate ideologică ameninţă însăşi ideea de suveranitate’ .

Marine Le Pen a refuzat să critice recenta lege ungară anti-LGBT+, aflată în centrul unei dispute juridice dintre Budapesta şi Bruxelles: ‘Aşa cum sunt fundamental ataşată ideii de suveranitate a fiecărei naţiuni, nu mi-ar trece prin cap să vin să dau o lecţie poporului ungar’, a afirmat ea.

Candidata Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional) a criticat o ‘putere centralizată bruxelleză, îmbătată de propria ei existenţă, de puterea, de atotputernicia ei’, denunţând o ‘voinţă de aservire ‘ a Uniunii Europene şi a respins, totodată, orice principiu al primatului dreptului european.

‘Acest principiu nu a putut fi impus decât prin manevre’, iar instanţele poloneze ‘sunt pe deplin justificate să-şi afirme dreptul de a stabili şi de a face să fie respectate regulile fondatoare ale pactului lor naţional, pactului lor social şi chiar pactului lor privind societatea’, a spus Marine Le Pen.

Potrivit acesteia, ‘ameninţările cu sancţiuni şi excluderea a fortiori, care sunt de o rară violenţă faţă de Ungaria sau Polonia, sunt o dovadă a mizei dezbaterii care se deschide’, căci ‘Uniunea Europeană ştie bine că îşi joacă ultima carte’.

Citește și : Regina Marii Britanii a participat la primul ei angajament oficial după spitalizarea de săptămâna trecută

Reiterându-şi angajamentul ‘să reformeze Constituţia franceză pe calea unui referendum pentru a consfinţi principiul superiorităţii sale, Marine Le Pen a subliniat că aceasta va cuprinde de asemenea ‘reglementarea completă a problemei imigraţiei, acest flagel de care naţiunile noastre trebuie să se apere în mod imperativ’.

Referitor la acest subiect, ea a denunţat ‘invazia de migranţi pe care Uniunea Europeană vrea să o organizeze’ şi ale cărei ‘efecte dezastruoase’ se fac resimţite ‘la nivel de identitate, financiar şi teritorial’, notează AFP.