DISTRIBUIȚI

Un marinar polonez în vârsta de 54 de ani a fost salvat duminica în largul La Réunion dupa ce a plutit în deriva timp de sapte luni, în Oceanul Indian, potrivit spuselor sale, a anuntat marti seara Societatea Nationala franceza de Salvare pe Mare (SNSM), relateaza AFP, potrivit news.ro.

Ambarcatiunea improvizata a acestui marinar de nationalitate poloneza a fost reperata în largul coastelor de nord de catre un velier, care a alertat echipele de interventie.


O ancheta a fost deschisa de Jandarmerie, în vederea stabilirii circumstantelor aventurii traite de marinar.

Barbatul a declarat ca se afla în deriva pe mare de sapte luni.

El a spus ca a plecat pe mare în mai, din Uniunea Comorelor, situata la sud-est de Africa.

El intentiona sa se duca în Africa de Sud ca sa-si gaseasca un loc de munca.

Ambarcatiunea sa, o salupa de salvare de pachebot, pe care el a amenajat-o, a cazut foarte repede în pana, potrivit spuselor sale.

Fara vreun mijloc de comunicare si fara instrumente de navigatie – pe care spune ca le-ar fi spart – si cu provizii pentru o luna, marinarul afirma ca a plutit în deriva între Maldive, Indonezia si Insula Mauritius, dupa care a fost salvat în largul La Réunion.

Cu pisica sa drept singur însotitor, barbatul spune ca a supravietuit mâncând o jumatate de plic de supa chinezeasca pe zi, uneori alaturi de ceea ce a pescuit.