DISTRIBUIȚI

Marina americană (US Navy) a anunţat joi că a lansat căutări în urma dispariţiei unui marinar american de la bordul portavionului USS Abraham Lincoln, care ar fi căzut peste bord în apele Golfului Persic, relatează AFP, potrivit news.ro .

Marinarul american – a cărui identitate nu a fost comunicată – a fost dat dispărut miercuri, a precizat într-un comunicat Flota a V-a, cu baza în Bahrain.


Citește și : Vicepreşedintele american Mike Pence cere Arabiei Saudite să-l elibereze pe blogger-ul Raef Badaoui

În afară de USS Abraham Lincoln, crucişătorul american USS Leyte Gulf, fregata spaniolă Mendez Nunez şi nava pakistaneză PSN Aslat participau la căutări, a precizat Flota a V-a.

Acest incident intervine în contextul în care Iranul a anunţat joi că deţine ”un petrolier străin” şi echipajul acestuia, suspectate că se livrează ”contrabandei” cu carburant la Golful Persic, în urma unei succesiuni se incidente implicând petroliere în această regiune, în care tensiunile s-au intensificat de peste două luni.

Citește și : Salvini sugerează că Italia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate

În contextul în care Washingtonul încearcă să formeze o coaliţie internaţională în vederea escortării navelor comerciale la Golful Persic, comanantul Comandamentului central american Kenneth McKenzie s-a angajat joi să acţioneze ”în mod energic” în vederea asigurării securităţii transportului maritim la Golful Persic, într-o vizită la o bază aeriană în Arabia Saudită, o ţară rivală a Iranului în regiune.