DISTRIBUIȚI
BBC.com

Marina Wheeler, soţia premierului britanic Boris Johnson cu care se află în proces de divorţ, a vorbit despre diagnosticul de cancer de col uterin pe care l-a primit din partea medicilor şi le-a implorat pe femei să-şi facă timp ca să se testeze, informează duminică The Guardian, potrivit agerpres.

Wheeler, în vârstă de 54 de ani, de profesie avocat, care s-a căsătorit cu Johnson în 1993 şi de care s-a separat în 2018, a mărturisit publicaţiei Sunday Times că a fost operată de două ori, de la aflarea diagnosticului, în mai.


Citește și : Incendiu puternic de pădure în zona muntoasă a insulei spaniole Gran Canaria

Marina Wheeler, a doua soţie a lui Johnson, cu care are patru copii, a vorbit despre importanţa screeningului pentru cancer de col uterin, printre care şi testul Papanicolau, după ce, în urma unui control de rutină în ianuarie, a aflat că are cancer pentru care a fost operată în iunie şi iulie.

„Ştiu că (testele) vă pot salva viaţa. Dacă oamenii sunt dispuşi să asculte – şi par să fie – de ce să nu spunem lucrurilor pe nume? De ce să ne fie teamă? Le invit pe femei să-şi facă timp şi să se testeze”, a insistat ea.

Comentând reacţia pe care a avut-o atunci când a aflat că are cancer, Wheeler a spus: „Am plecat gândindu-mă: ‘E absurd. N-am timp de aşa ceva. Şi în plus am o carte de scris'”.

Citește și : Cod roşu de alertă pentru incendii în sudul Greciei

Wheeler a adăugat că din punctul ei de vedere a învins cancerul şi a mai declarat că experienţa a făcut-o să aprecieze „valoarea incalculabilă de a-i avea aproape pe cei pe care îi iubeşti şi în care ai încredere”.