DISTRIBUIȚI

Marina SUA a atribuit un contract de 22 de miliarde de dolari companiei General Dynamics Electric Boat pentru fabricarea a nouă submarine de atac de tip Virginia Block V, informează site-ul Business Insider.

Contractul ar putea fi suplimentat cu alte 2 miliarde de dolari în cazul în care Marina SUA decide să comande și un al zecelea submarin.


„Multă muncă grea depusă de întreaga echipă pentru structurarea contractului într-un astfel de mod încât să echilibreze riscul între guvern și constructorul naval”, a declarat James Geurts, secretar asistent al Marinei pentru cercetare, achiziții și dezvoltare.

Guerts a declarat că dacă se adaugă la contract și valoarea echipamentelor furnizate de guvern, atunci totalul ajunge la aproximativ 35 de miliarde de dolari.

Primul vas de tip Virgina Block V, SSN 802, este în acest moment în stadiu de construcție, însă nu include Modulul Virginia pentru Încărcătură Utilă, care include sisteme suplimentare de lansare pentru rachete de croazieră. Următorul vas de acest tip, SSN 803, va include noul modul.