DISTRIBUIȚI

Marina Regală Australiană a anunţat vineri că a capturat peste 900 de kilograme de heroină în valoare de aproximativ 279 de milioane de dolari australieni (197 milioane de dolari americani) în cadrul unei operaţiuni navale internaţionale în perioada Crăciunului, în Marea Arabiei, informează dpa, potrivit agerpres.

Echipajul fregatei australiene HMAS Ballarat a descoperit drogurile în timpul percheziţionării a două vase de pescuit în apele internaţionale în zilele care au precedat Crăciunul, a anunţat vineri într-un comunicat apărarea australiană.


Citește și : Remaniere a cabinetului în Arabia Saudită: Regele Salman a numit un nou ministru de externe

Drogurile au fost distruse pe mare ca parte a Operaţiunii Manitou, o coaliţie condusă de SUA la care participă 32 de ţări şi care combate traficul regional de droguri şi de arme.

”O percheziţie amănunţită a dus la descoperirea unei mari cantităţi de heroină care urma să fie distribuită în întreaga lume. Privându-i de aceste droguri ilegale pe cei care profită de pe urma lor, îmbunătăţim vieţile oamenilor din regiune”, a declarat comandantul HMAS Ballarat, Paul Johnson.

De când s-a alăturat Operaţiunii Manitou în 2014, marina australiană a capturat 7 tone de heroină şi 38 de tone de canabis în valoare de peste 5 miliarde de dolari.

În comunicatul dat publicităţii de marina australiană nu se menţionează naţionalitatea traficanţilor şi nici ce s-a întâmplat cu aceştia, notează dpa.

Citește și : Aproximativ 44.500 de etiopieni au fost repatriaţi din Arabia Sudită în decurs de şase luni