DISTRIBUIȚI
NewsMaker

Marina militară americană oferă pentru prima dată recompense pentru informaţii care duc la confiscarea unor transporturi ilegale, cum ar fi cele de arme sau droguri, în apele din Orientul Mijlociu, transmite Reuters, potrivit agerpres

Comandamentul Central al Forţelor Navale ale SUA (NAVCENT) din Bahrein, care acoperă rute maritime strategice, cum ar fi Canalul Suez şi Strâmtoarea Ormuz, a anunţat marţi că recompensele pot fi în bani sau în natură, de exemplu sub forma unor ambarcaţiuni.


Citește și :  Premierul ucrainean: Oligarhii ruși ar trebui să plătească nota de plată pentru reconstrucție

„NAVCENT ar putea recompensa cu o plată de maximum 100.000 de dolari pentru informaţii sau asistenţă non-letală în sprijinul operaţiunilor antiteroriste sau care duc la confiscarea cu succes de către forţele navale ale SUA a unor mărfuri ilicite, cum ar fi armele ilegale sau narcoticele”, arată un comunicat pe site-ul de internet al comandamentului.

„Recompensele pot fi şi non-pecuniare şi includ articole cum ar fi ambarcaţiunile, vehiculele, alimentele sau echipamentele”, adaugă sursa citată.

Pe site este afişat un număr de telefon din Bahrein unde se pot transmite informaţiile, pe lângă pagina web a programului de recompense al Departamentului Apărării Statelor Unite.

Citește și : Şeful spionajului militar ucrainean: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor

Nu se precizează o anumită ţară ca ţintă a programului de recompense, dar Reuters apreciază că implementarea acestuia ar putea complica transporturile maritime de armament iranian către aliaţii din Yemen, Siria sau Liban ai regimului de la Teheran.