DISTRIBUIȚI
The Guardian

Oprirea mişcărilor de independenţă din Europa este una dintre cele mai mari provocări ale Uniunii Europene, susţine prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy, informează Politico.

Conform El Pais, Rajoy a apărat strategia folosită de guvernul spaniol în Catalonia şi a avertizat Franţa (Corsica) şi Italia (Tirol) cu privire la pericolul mişcărilor separatiste în timpul unui discurs privat pentru membrii Partidului Cetăţenilor Europeni în Valencia, conform news.ro .


„Avem de-a face cu nişte fantome ale trecutului care se întorc, cum ar fi naţionalismul exclusivist, o versiune a populismului pe care în Spania, dar nu doar în Spania, o cunoaştem foarte bine”, a spus prim-ministrul spaniol.

Citește și : Spania, mobilizată pentru drepturile femeilor printr-o grevă generală ‘feministă’ fără precedent

„Având în vedere conflictului privind secesiunea ilegală, suntem recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit de la toate ţările europene şi de la toate democraţiile din lume. Vreau să vă mulţumesc că aţi apărat legea şi democraţia”, a adăugat el.

De asemenea, a fost prezent la întâlnire şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani care a spus că „este important să apărăm unitatea ţării, teritoriul european, teritoriul Spaniei şi teritoriu Italiei”.