DISTRIBUIȚI
Pagina de Rusia

Rusia va curma orice încercări distructive din partea altor state de a se amesteca în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie, a avertizat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, relatează agenţia de presă oficială TASS.

‘Avem informaţii despre planuri de amestec distructiv din partea unor ţări în afacerile interne ale Rusiei în contextul campaniei prezidenţiale’, a afirmat reprezentanta MAE rus. ‘Aş dori să vă reamintesc încă o dată că astfel de încercări vor fi curmate sever, iar dacă nu vor înceta, atunci vom fi obligaţi să luăm măsuri de represalii adecvate, inclusiv prin reacţia publică şi dezvăluirea datelor disponibile’, a adăugat ea, conform agerpres.


Aceste declaraţii intervin în contextul în care Rusia însăşi este acuzată de Occident de amestec în mai multe alegeri din Europa şi din SUA, prin atacuri informatice, ştiri false (fake news) şi propagandă. Kremlinul neagă orice amestec şi invocă o campania antirusească.

Citește și : Germania cere NATO să discute în cadrul Alianţei situația din Siria

Conform sondajelor, Putin, care a dominat politica rusă în ultimii 17 ca preşedinte sau premier, va câştiga fără probleme un nou mandat prezidenţial, de data aceasta de şase ani, ceea ce îi va permite să conducă ţara până în 2024, când va împlini 72 de ani.

Principalul său contracandidat, opozantul Aleksei Navalnâi, nu a fost lăsat să participe la aceste alegeri, din cauza unei condamnări penale, pe care el o contestă, denunţând că dosarul a fost fabricat de autorităţi. Navalnâi a lansat un apel către susţinătorii săi, îndemnându-i să boicoteze alegerile.