DISTRIBUIȚI

Primarul unei localităţi din Australia a considerat patru tineri a fi ‘cei mai mari idioţi ai secolului’ pentru că au decis să intre în apele infestate cu crocodili şi să posteze public imaginile comportamentului lor riscant, relatează EFE, potrivit agerpres.

Tinerii au postat pe reţeaua de socializare Facebook imagini cu ei înotând într-o cuşcă-capcană pentru crocodili, în apele din Port Douglas Marina, din statul Queensland.


În aceste ape ajung frecvent crocodili de apă sărată, o specie care poate măsura până la 7 metri lungime şi cântări o tonă şi care este foarte comună pentru această zonă din nordul ţării. Aceştia au provocat moartea a două persoane anul acesta.

Citeşte şi: Australia îşi extinde asistenţa de securitate acordată Filipinelor pentru combaterea militanţilor islamişti

În urmă cu două săptămâni, autorităţile locale au găsit rămăşiţele unei bătrâne de 79 de ani care dispăruse în apropiere de acest loc şi care a fost înghiţită de una dintre aceste reptile.

Edila localităţii, Julia Leu, a fost şocată de comportamentul iresponsabil al tinerilor.

„Sunt stupefiată de comportamentul lor incredibil de stupid şi de periculos (…) Mă întreb dacă nu cumva ei candidează la premiul de cele mai idioate persoane ale secolului”, a declarat aceasta.

Legislaţia locală prevede amenzi de până la 15.000 de dolari australieni (aproximativ 10.000 de euro) pentru manipularea unei cuşti pentru crocodili, cu toate că înotul în acest dispozitiv nu este ilegal.