DISTRIBUIȚI
Oneindia

Mari companii americane, inclusiv Walt Disney și Meta, au anunțat vineri că vor acoperi cheltuielile angajatelor în cazul în care acestea trebuie să se deplaseze în alte state pentru avorturi, informează Reuters, informează mediafax.

Compania Disney a transmis vineri angajaților că rămâne angajată să ofere acces complet la asistență medicală de calitate, inclusiv pentru avorturi, potrivit unui purtător de cuvânt al Disney.


Citește și : Există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței (CDC)

Și Meta va rambursa cheltuielile de călătorie pentru angajații care caută îngrijire reproductivă în afara statului.

Alaska Air Group, compania mamă a Alaska Airlines, a anunțat vineri că „rambursează călătoriile pentru anumite proceduri și tratamente medicale dacă acestea nu sunt disponibile acolo unde locuiți. Decizia de astăzi a Curții Supreme nu schimbă acest lucru”.

Alte companii care oferă acest beneficiu sunt site-urile de întâlniri online OkCupid și Bumble Inc, Netflix și JPMorgan Chase & Co, cea mai mare bancă din țară.

Companiile care oferă rambursări pentru călătoriile legate de avort ar putea fi vulnerabile la procese din partea grupurilor pro-viață și a statelor conduse de republicani, și chiar la potențiale sancțiuni penale, relatează Reuters.

Citește și : Ministrul spaniol al Apărării avertizează că Rusia ar putea să lanseze atacuri cibernetice în timpul summitului NATO

Avocații și alți experți au declarat că angajatorii s-ar putea confrunta cu acuzații potrivit cărora politicile lor încalcă legile statului care interzic, facilitează sau ajută și instigă la avorturi.

Curtea Supremă a SUA a eliminat vineri dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.