DISTRIBUIȚI
luxurytravelmagazine.com

Pelicula ”The Miseducation of Cameron Post”, despre controversatele programe de conversie sexuală pentru persoanele homosexuale, încă practicate în Statele Unite, a obţinut sâmbătă seară cel mai important premiu al prestigiosului festival de film Sundance, creat de Robert Redford, informează AFP.

Marele premiu al juriului pentru film american de ficţiune a fost decernat acestui lungmetraj în care joacă tânără actriţă Chloë Grace Moretz, potrivit agerpres.


Povestea adolescentei forţate să urmeze o terapie de conversie după ce fusese surprinsă pe când era pe cale să înceapă o relaţie cu ”şefa de promoţie” din liceul său, la mijlocul anilor ’90, a entuziasmat criticii în momentul vizionării, în premieră mondială, în cadrul festivalului de film independent desfăşurat în fiecare an în Park City din Utah.

Citește și : Donald Trump îndeamnă la o „acţiune decisivă” împotriva talibanilor în urma atentatului de la Kabul

”În numele întregii echipe ”Cameron Post”, dorim să dedicăm (acest premiu) membrilor comunităţii LGBTQ care au trecut printr-o terapie de conversie sexuală”, a declarat Chloë Grace Moretz.

”Am vrut să facem acest film pentru a pune în lumină faptul că practicarea terapiilor de conversie în doar nouă state din cele 50 ale acestei ţări este ilegală”, a adăugat aceasta.

În categoria documentar, marele premiu al juriului a recompensat ”Kailash”, povestea unui bărbat care luptă împotriva sclaviei copiilor. Premiul pentru cel mai bun regizor a fost acordat Alexandriei Bombach pentru pelicula ”On Her Shoulders”, portretul unei tinere din comunitatea yazidită care supravieţuieşte sclaviei sexuale la care este supusă de jihadişti.

Filmul turc ”Butterflies” a primit marele premiu al juriului la categoria film străin, iar ”Of Fathers and Sons”, despre radicalizarea jihadistă a cineastului sirian Talal Derki, a primit marele premiu al juriului pentru documentar străin.

Premiul publicului pentru film american de ficţiune (al doilea ca importanţă după marele premiu al juriului) a fost acordat peliculei ”Burden”, de Andrew Heckler.

”The Sentence” a primit premiul publicului la categoria documentar american.

Festivalul Sundance descoperă în fiecare an producţii valoroase care se regăsesc apoi în cursa pentru Oscar.

Printre titlurile din 2017, distinse în cadrul diferitelor ceremonii de premiere de la Hollywood, se află ”Get Out” al lui Jordan Peele. Pelicula, proiectată în afara competiţiei la ediţia de anul trecut Sundance, a obţinut patru nominalizări la Oscar, la fel ca şi ”Call Me by Your Name” de Luca Guadagnino.