DISTRIBUIȚI

Grupuri navale ale Flotei Rusiei din Marea Neagră şi avioane ale Forţelor aeriene şi antiaeriene din Districtul militar Sud au început miercuri o serie de manevre privind interoperabilitatea, aceste manevre desfăşurându-se în paralel cu exerciţiul multinaţional Sea Breeze-2019, la care participă mai multe ţări NATO în Marea Neagră, informează agenţia de presă TASS, citând serviciul de presă al flotei ruse, după cum relatează și agerpres.

‘În cadrul acestor aplicaţii, nave ale Flotei ruse din Marea Neagră vor interacţiona cu aviaţia (…), pentru apărarea unor importante infrastructuri de coastă din peninsula Crimeea, şi vor simula exerciţii de contraatac împotriva unor grupări de nave ale unui inamic imaginar în zona maritimă’, conform comunicatului difuzat de serviciul de presă al Flotei Rusiei din Marea Neagră.


Citeşte şi: ‘OMUL lui Merkel’ va fi noul preşedinte al Comisiei Europene

Potrivit acestuia, manevrele fac parte din planul de pregătire al flotei ruse cu baza la Sevastopol (Crimeea), desfăşurându-se în paralel cu exerciţiul naval Sea Breeze-2019, care a început la 1 iulie în partea de nord-vest a Mării Negre.

În acest an, conform serviciului de presă al Ambasadei Ucrainei în SUA, la exerciţiul Sea Breeze-2019 – organizat de marina ucraineană în colaborare cu partenerii americani – participă peste 3.000 de militari din 19 ţări, inclusiv din SUA, Marea Britanie şi Ucraina. Potrivit TASS, rolul principal în planificarea şi pregătirea aplicaţiilor le-a revenit Statelor Unite, care participă cu două nave militare – nava de intervenţie rapidă USNS Yuma şi distrugătorul USS Carney.

Citeşte şi: Charles Michel îi ia locul lui Tusk la conducerea Consiliului European