DISTRIBUIȚI
Daily Express

Marea Britanie a anunţat marţi că va reînnoi automat vizele pentru angajaţii străini din sistemul de sănătate, fără taxă, pentru a garanta că se pot concentra pe lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Măsura de prelungire a vizelor se va aplica unui număr de 2.800 de doctori, infirmieri şi paramedici care lucrează pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), aflat sub presiune, şi ale căror vize urmau să expire până la 1 octombrie.


Citește și : Cehia pune la punct un sistem informatic pentru limitarea pandemiei de COVID-19

Decizia îi include şi pe membrii familiilor lor.

„Doctorii, infirmierii şi paramedicii de peste tot din lume joacă acum un rol esenţial în eforturile NHS de combatere a coronavirusului şi de salvare de vieţi. Le datorăm o mare recunoştinţă pentru tot ce fac”, a transmis ministrul de Interne, Priti Patel.

„Nu vreau ca ei să fie perturbaţi de procesul de prelungire a vizei”, a spus ea.

În februarie, Marea Britanie a anunţat un plan pentru introducerea unui nou sistem de imigraţie pe puncte post-Brexit pentru a reduce ceea ce a considerat a fi o dependenţă de „forţa de muncă ieftină din Europa”, însă criticii au spus că măsurile ar putea produce un deficit de angajaţi în cadrul NHS.

Citește și : Suedia intensifică testarea la nivel naţional

Totuşi, guvernul a precizat că noul sistem va include o iniţiativă NHS privind vizele, cu reguli preferenţiale pentru a atrage doctori şi infirmieri.