DISTRIBUIȚI
Daily Express

Marea Britanie va încerca să recupereze costurile repatrierii zecilor de mii de clienţi ai operatorului de turism Thomas Cook, intrat recent în faliment, a anunţat miercuri ministrul britanic al transporturilor Grant Shapps, citat de Reuters, potrivit agerpres.

”Am intrat în discuţii cu părţi terţe în vederea recuperării unor costuri ale acestei ample operaţiuni”, a declarat Shapps în faţa parlamentarilor britanici.


Citește și : O voce puternică la Moscova anunță cât costă anexarea Crimeii și întreținerea tensiunilor din Donbas

Vor avea loc discuţii cu schema de protecţie financiară ATOL, cu principalii furnizori de carduri de debit şi de credit şi cu alţi agenţi turistici prin intermediul cărora pasagerii au făcut rezervări pentru vacanţele organizate de Thomas Cook.

Premierul britanic Boris Johnson a promis luni că autorităţile vor veni în ajutorul turiştilor blocaţi în urma falimentului turoperatorului Thomas Cook. El a adăugat că trebui analizate căi prin care operatorii de turism să se poată proteja de faliment, în urma prăbuşirii Thomas Cook şi a unei alte companii aeriene, Monarch, în 2017.

Conform Autorităţii de Aviaţie Civilă de la Londra, aproximativ 150.000 de turişti britanici se află în străinătate şi vor trebui repatriaţi.

Citește și : Shinzo Abe deplânge la ONU atacul din Arabia Saudită